ETİMEK TATLISI TARİFİ



MALZEMELER :


12 Kişilik malzeme (40 cm X 27 cm X 5 cm ebadında Borcam için) 

Tabanı için :

  • 18 adet Etimek
  • 320 gr (2 Su Bardağı) toz şeker
  • 550 ml (3 bardak) su

Muhallebisi için :


  • 145 gr (1 1/3 su bardağı) un
  • 240 gr (1 ½ su bardağı) toz şeker
  • 45 gr (½ su bardağı) nişasta
  • 1 Paket vanilya
  • 1 ½  Litre süt
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2 kutu labne peyniri
  • 15 gr (1 yemek kaşığı) tereyağ 
  • 1 limon kabuğu rendesi

Üstü İçin :

  • 3 Yumurtanın sadece akı
  • 80 gr (6 yemek kaşığı) pudra şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 1 Su bardağı hindistan cevizi (ve arzu edilen süsleme malzemesi)

YAPILIŞI 



  • Borcam'a 18 adet etimek  dizin.
  • 2 su bardağı şekeri kısık ateşte sürekli karıştırarak karamelize edin.
  • 3 Su bardağı kaynamış suyu yavaş yavaş ekleyip, şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. 
  • Soğumaya bırakın.
  • Soğuyan şeker şerbetini etimeklerin üzerine dökün.
  • Pişirme kabında, 1/3  su bardağı Un,  1½ su bardağı toz şeker,  ½  su bardağı nişasta ve 1 paket vanilyayı karıştırın.
  • Üzerine 1½ lt süt ekleyin. 
  • 3 adet yumurtanın sarısı ve akını ayırıp 2 ayrı kaba koyun. 
  • Çırpılan 3 yumurta sarısını karışıma ekleyip, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak, ocakta pişirin.
  • Ocaktan aldığınız karışıma, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 limon kabuğu rendesi ve 2 kutu labne ekleyip mikserle çırpın.
  • Karışım soğuyunca şerbetli etimeklerin üzerine dökün.
  • Bir kapta 3 yumurta akını ve 1 tutam tuzu mikser ile önce düşük,sonra hızlı devirde köpürene kadar çırpın.
  • 6 yemek kaşığı pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. 
  • Karışımı muhallebinin üzerine yayın.
  • Fırının ızgara kısmını (sadece üst rezistansı) açıp 200 ° C sıcaklıkta, üstü sararıncaya kadar, pişirin.
  • Üstüne hindistan cevizi serpin ve fıstık tozu. kiraz şekerlemesi ile süsleyin.

Afiyet olsun.