MALZEMELER :
12 Kişilik malzeme (40 cm X 27 cm X 5 cm ebadında Borcam
için)
Tabanı için :
- 18 adet Etimek
- 320 gr (2 Su Bardağı) toz şeker
- 550 ml (3 bardak) su
Muhallebisi için :
- 145 gr (1 1/3 su bardağı) un
- 240 gr (1 ½ su bardağı) toz şeker
- 45 gr (½ su bardağı) nişasta
- 1 Paket vanilya
- 1 ½ Litre süt
- 3 adet yumurta sarısı
- 2 kutu labne peyniri
- 15 gr (1 yemek kaşığı) tereyağ
- 1 limon kabuğu rendesi
Üstü İçin :
- 3 Yumurtanın sadece akı
- 80 gr (6 yemek kaşığı) pudra şekeri
- 1 tutam tuz
- 1 Su bardağı hindistan cevizi (ve arzu edilen süsleme malzemesi)
YAPILIŞI
- Borcam'a 18 adet etimek dizin.
- 2 su bardağı şekeri kısık ateşte sürekli karıştırarak karamelize edin.
- 3 Su bardağı kaynamış suyu yavaş yavaş ekleyip, şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
- Soğumaya bırakın.
- Soğuyan şeker şerbetini etimeklerin üzerine dökün.
- Pişirme kabında, 1 1/3 su bardağı Un, 1½ su bardağı toz şeker, ½ su bardağı nişasta ve 1 paket vanilyayı karıştırın.
- Üzerine 1½ lt süt ekleyin.
- 3 adet yumurtanın sarısı ve akını ayırıp 2 ayrı kaba koyun.
- Çırpılan 3 yumurta sarısını karışıma ekleyip, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak, ocakta pişirin.
- Ocaktan aldığınız karışıma, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 limon kabuğu rendesi ve 2 kutu labne ekleyip mikserle çırpın.
- Karışım soğuyunca şerbetli etimeklerin üzerine dökün.
- Bir kapta 3 yumurta akını ve 1 tutam tuzu mikser ile önce düşük,sonra hızlı devirde köpürene kadar çırpın.
- 6 yemek kaşığı pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin.
- Karışımı muhallebinin üzerine yayın.
- Fırının ızgara kısmını (sadece üst rezistansı) açıp 200 ° C sıcaklıkta, üstü sararıncaya kadar, pişirin.
- Üstüne hindistan cevizi serpin ve fıstık tozu. kiraz şekerlemesi ile süsleyin.
Afiyet olsun.