BİSKÜVİ PASTASI ( MOZAİK PASTA ) TARİFİ



Çikolata, Portakal Kabuğu ve Cevizin Muhteşem Buluşması ..


MALZEMELER 


  • 24 cm'lik yuvarlak kek kalıbı (ya da Borcam)
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı (30 gr) kakao
  • 1 su bardağı (180 gr) toz şeker
  • 250 ml  süt
  • 100 gr tereyağ
  • 50 ml (1/4 su bardağı) süt kreması
  • 80 gr bitter çikolata
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı portakal kabuğu şekerlemesi
  • Üstü için : 100 ml krema ve 100 gr beyaz çikolata
  • Süslemek için : Toz fıstık, kıyılmış yaban mersini, kiraz şekerlemesi


YAPILIŞI 

(VİDEO TARİF İÇİN TIKLAYIN)

  • 2 paket petibör bisküviyi küçük parçalar halinde kırıp, büyük bir karıştırma kabına koyun.
  • İri parçalar halinde parçalanmış 1 su bardağı ceviz içini ve 1 su bardağı portakal kabuğu şekerlemesini ekleyip harmanlayın.
  • Bir pişirme kabına 3 yemek kaşığı (30 gr) kakao, 1 su bardağı (180 gr) toz şeker, 250 ml  süt, 100 gr tereyağ koyun ve orta ısıda karıştırarak 8-10 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Başka bir pişirme kabının 1/4'ünü su ile doldurun ve üzerine bir kase oturtun. Kasenin altı suya değmesin.
  • Kasenin içine 50 ml (1/4 su bardağı) süt kreması ve parçalara böünmüş 80 gr bitter çikolata koyup, orta ısıda karıştırarak eritin.
  • Eriyen çikolata karışımını, önceden hazırlanan karışıma ekleyip karıştırın.
  • Bisküvilerin üzerine dökün ve iyice harmanlayın.
  • 24 cm'lik bir kek kalıbının içine bir buzdolabı poşeti yerleştirip, karışımı kalıba boşaltın ve bir spatula veya kaşık ile düzgün bir biçimde yayın.
  • 1 saat buzdolabında bekletin.
  • Yine bir pişirme kabının 1/4'ünü su ile doldurun ve üzerine bir kase oturtun.
  • 100 ml krema ve 100 gr beyaz çikolata koyup, orta ateşte karıştırarak eritin. Oda sıcaklığına soğumasını bekleyin.
  • Buzdolabında soğutulan bisküvili karışımın üzerine döküp düzgün bir biçimde yayın.
  • Kalıbı birkaç kez tezgaha hafifçe vurarak karışımın yerleşmesini sağlayın.
  • Bir gece buzdolabında bekletin.
  • Üzerini toz fıstık, kıyılmış yaban mersini, portakal kabuğu/kiraz  şekerlemeleri gibi malzemelerle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.