Çikolata, Portakal Kabuğu ve Cevizin Muhteşem Buluşması ..
MALZEMELER
- 24 cm'lik
yuvarlak kek kalıbı (ya da Borcam)
- 2 paket petibör
bisküvi
- 3 yemek kaşığı
(30 gr) kakao
- 1 su bardağı
(180 gr) toz şeker
- 250 ml süt
- 100
gr tereyağ
- 50 ml (1/4 su
bardağı) süt kreması
- 80 gr bitter
çikolata
- 1 su bardağı
ceviz içi
- 1 su bardağı
portakal kabuğu şekerlemesi
- Üstü için : 100 ml krema ve 100 gr beyaz çikolata
- Süslemek için : Toz fıstık, kıyılmış yaban mersini, kiraz
şekerlemesi
YAPILIŞI
(VİDEO TARİF İÇİN TIKLAYIN)
- 2 paket petibör
bisküviyi küçük parçalar halinde kırıp, büyük bir karıştırma kabına koyun.
- İri parçalar
halinde parçalanmış 1 su bardağı ceviz içini ve 1 su bardağı portakal
kabuğu şekerlemesini ekleyip harmanlayın.
- Bir pişirme
kabına 3 yemek kaşığı (30 gr) kakao, 1 su bardağı (180 gr) toz şeker, 250
ml süt, 100 gr tereyağ koyun ve orta ısıda
karıştırarak 8-10 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Başka bir
pişirme kabının 1/4'ünü su ile doldurun ve üzerine bir kase oturtun.
Kasenin altı suya değmesin.
- Kasenin içine 50 ml (1/4 su bardağı) süt kreması ve parçalara
böünmüş 80 gr bitter çikolata koyup, orta ısıda karıştırarak eritin.
- Eriyen çikolata
karışımını, önceden hazırlanan karışıma ekleyip karıştırın.
- Bisküvilerin
üzerine dökün ve iyice harmanlayın.
- 24 cm'lik bir
kek kalıbının içine bir buzdolabı poşeti yerleştirip, karışımı kalıba
boşaltın ve bir spatula veya kaşık ile düzgün bir biçimde yayın.
- 1 saat
buzdolabında bekletin.
- Yine bir pişirme
kabının 1/4'ünü su ile doldurun ve üzerine bir kase oturtun.
- 100 ml krema ve
100 gr beyaz çikolata koyup, orta ateşte karıştırarak eritin. Oda
sıcaklığına soğumasını bekleyin.
- Buzdolabında soğutulan
bisküvili karışımın üzerine döküp düzgün bir biçimde yayın.
- Kalıbı birkaç
kez tezgaha hafifçe vurarak karışımın yerleşmesini sağlayın.
- Bir gece
buzdolabında bekletin.
- Üzerini toz
fıstık, kıyılmış yaban mersini, portakal kabuğu/kiraz şekerlemeleri gibi malzemelerle süsleyip
servis yapın.
Afiyet olsun.