PİZZA BURGER - Pratik Kahvaltı Lezzeti



MALZEMELER 


SOS İÇİN:

  • 1 Yemek kaşığı hazır domates püresi (Ya da Salça)
  • 3 domates rendesi
  • 1 Tatlı kaşığı şeker
  • 1 Yemek Kaşığı zeytinyağı
  • Kıyılmış maydonoz
  • Taze kekik
  • 1-2  dal taze reyhan
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 İri diş sarımsak rendesi


DOLGUSU İÇİN :

Rendelenmiş  taze kaşar peyniri, isteğe bağlı olarak permasan/mozarella peyniri, salam, jambon, sucuk, yeşil biber, zeytin, mısır vs..


Ekmekleri kızartmak için :  

1 yemek kaşığı tereyağ.


YAPILIŞI 

   

      


  • Ortadan yatay kesilmiş hamburger ekmeklerinin "üst parçasını",  yuvarlak bir kalıp ya da bıçak ile,  kenardan 2 cm kadar içerden daire şeklinde kesin ve oluşan çerçeveleri bir tepsiye koyun.
  • Ortadan çıkan parçaları da, birini üst çerçeve ve diğerini taban ekmeği olarak değerlendirin.
  • Sadece üst çerçevelere yumurta sarısı sürüp, üzerlerine susam serpin ve tepsiye dizin.
  • Bir pişirme kabına: 1 yemek kaşığı hazır domates püresi (ya da salça) ve 3 domatesin rendesi , taze kekik, 1-2  dal taze reyhan, 1-2 dal kıyılmış maydonoz, 1 iri diş sarımsak rendesi,  1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber koyun ve orta ateşte biraz kaynatın.
  • Bir tavada biraz tereyağ eritip, hamburger ekmeklerinin sadece taban kısımlarını iki taraflı kızartın.
  • Pişen sosu tabanların üzerine yayın.
  • Üzerine taze kaşar peyniri  rendesi (ya da permasan, mozarella) ve arzu edilen şarküteri malzemesini (salam, sucuk, zeytin vs) koyun.
  • Kesilmiş üst kapakları malzemenin üstüne kapatın ve üst delikteki boşlukları kaşar rendesi ile doldurun.
  • Fırının ızgara bölümünü yakıp, kaşarlar eriyene ve çerçeveler  hafif  kahverengiye dönüşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.



Afiyet olsun :)