MALZEMELER
SOS İÇİN:
- 1 Yemek kaşığı hazır domates püresi (Ya da Salça)
- 3 domates rendesi
- 1 Tatlı kaşığı şeker
- 1 Yemek Kaşığı zeytinyağı
- Kıyılmış maydonoz
- Taze kekik
- 1-2 dal taze reyhan
- Karabiber
- Tuz
- 1 İri diş sarımsak rendesi
DOLGUSU İÇİN :
Rendelenmiş taze kaşar peyniri, isteğe bağlı olarak permasan/mozarella
peyniri, salam, jambon, sucuk, yeşil biber, zeytin, mısır vs..
Ekmekleri kızartmak için :
1
yemek kaşığı tereyağ.
YAPILIŞI
- Ortadan yatay kesilmiş hamburger ekmeklerinin "üst parçasını", yuvarlak bir kalıp ya da bıçak ile, kenardan 2 cm kadar içerden daire şeklinde kesin ve oluşan çerçeveleri bir tepsiye koyun.
- Ortadan çıkan parçaları da, birini üst çerçeve ve diğerini taban ekmeği olarak değerlendirin.
- Sadece üst çerçevelere yumurta sarısı sürüp, üzerlerine susam serpin ve tepsiye dizin.
- Bir pişirme kabına: 1 yemek kaşığı hazır domates püresi (ya da salça) ve 3 domatesin rendesi , taze kekik, 1-2 dal taze reyhan, 1-2 dal kıyılmış maydonoz, 1 iri diş sarımsak rendesi, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber koyun ve orta ateşte biraz kaynatın.
- Bir tavada biraz tereyağ eritip, hamburger ekmeklerinin sadece taban kısımlarını iki taraflı kızartın.
- Pişen sosu tabanların üzerine yayın.
- Üzerine taze kaşar peyniri rendesi (ya da permasan, mozarella) ve arzu edilen şarküteri malzemesini (salam, sucuk, zeytin vs) koyun.
- Kesilmiş üst kapakları malzemenin üstüne kapatın ve üst delikteki boşlukları kaşar rendesi ile doldurun.
- Fırının ızgara bölümünü yakıp, kaşarlar eriyene ve çerçeveler hafif kahverengiye dönüşene kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
Afiyet
olsun :)