PEYNİRLİ ve CEVİZLİ KURABİYE Tarifi



MALZEMELER

  • 1,5 su bardağı un
  •  1,5 su bardağı kekunu (sade)
  •  1 çay kaşığı tuz
  •  1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  •  80 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
  •  1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  •  1/2 su bardağı beyaz peynir rendesi
  •  1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
  •  6 yemek kaşığı buzlu su

YAPILIŞI


      

  • 1,5 su bardağı un,  1,5 su bardağı kekunu (sade) ve 1 çay kaşığı tuzu "elekten geçirilir" ve bir karıştırma kabına alınır. Üzerine 1 çay kaşığı kırmızı pul biber eklenir ve bir kaşıkla iyice karıştırılır.
  • Küp küp kesilen, oda sıcaklığındaki 80 gr tereyağ eklenir ve karıştırılır.
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi,  1/2 su bardağı beyaz peynir rendesi eklenir.
  • 6 yemek kaşığı buzlu su, hamuru yoğurdukça, kıvamını bulana kadar  parti parti eklenir. İyice yoğurulur.
  • Kulak memesi sertliğine erişen hamur, bir buzdolabı poşetine konularak buzdolabında 30 dakika bekletilir.
  • Buzdolabından alınan hamur, bir merdane ile açılarak inceltilir.
  • Hamur kesme kalıbı ya da çay bardağının ağızı ile hamurdan parçalar kesilir ve yağlı fırın kağıdı serilen tepsiye dizilir.
  • Önceden 180 derece C  sıcaklığına ısıtılan fırında, üzerleri hafif kızarana kadar, 15 - 20 dakika pişirilir.
  • İstenirse, fırça ile  üzerine tereyağ sürülüp servis edilir.

Afiyet Olsun.