MALZEMELER
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı kekunu (sade)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 80 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1/2 su bardağı beyaz peynir rendesi
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
- 6 yemek kaşığı buzlu su
YAPILIŞI
- 1,5 su bardağı un, 1,5 su bardağı kekunu (sade) ve 1 çay kaşığı tuzu "elekten geçirilir" ve bir karıştırma kabına alınır. Üzerine 1 çay kaşığı kırmızı pul biber eklenir ve bir kaşıkla iyice karıştırılır.
- Küp küp kesilen, oda sıcaklığındaki 80 gr tereyağ eklenir ve karıştırılır.
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi, 1/2 su bardağı beyaz peynir rendesi eklenir.
- 6 yemek kaşığı buzlu su, hamuru yoğurdukça, kıvamını bulana kadar parti parti eklenir. İyice yoğurulur.
- Kulak memesi sertliğine erişen hamur, bir buzdolabı poşetine konularak buzdolabında 30 dakika bekletilir.
- Buzdolabından alınan hamur, bir merdane ile açılarak inceltilir.
- Hamur kesme kalıbı ya da çay bardağının ağızı ile hamurdan parçalar kesilir ve yağlı fırın kağıdı serilen tepsiye dizilir.
- Önceden 180 derece C sıcaklığına ısıtılan fırında, üzerleri hafif kızarana kadar, 15 - 20 dakika pişirilir.
- İstenirse, fırça ile üzerine tereyağ sürülüp servis edilir.
Afiyet
Olsun.