Bir İtalyan Klasiği - Hem kolay, hem de çok lezzetli ....
MALZEMELER :
- PANNA COTTA İÇİN:
- 2 Su bardağı krema ( 400 ml )
- 1/2 Su bardağı süt ( 80 ml )
- 1/2 Su bardağı toz şeker ( 80 gr )
- 3 Yaprak Jelatin (Her yaprak: 11 X 7 cm)
- 1 Limon kabuğu rendesi
- 1 Adet vanilya çubuğu ( ya da 1 pkt. toz vanilya / ya da vanilya aroması)
- SOSU İÇİN :
- 300 gr. çilek ( ya da ahududu / böğürtlen/ vişne )
- 1/2 Su bardağından biraz az (50 gr) toz şeker
- 1 Yaprak Jelatin (Her yaprak: 11 X 7 cm)
YAPILIŞI :
- PANNA
COTTA :
3 yaprak jelatini buzlu su
dolu bir kaba koyup yumuşamasını sağlayın.
400 ml. kremayı pişirme
kabına koyun; 80 gr. şeker ve 80 ml. süt ekleyip karıştırın.
Vanilya çubuğunun üzerini
dikey olarak, tek çizgi halinde kesin ve bıçağın tersi ile, içini sıyırıp
karışıma ekleyin. Toz vanilya ya da vanilya aroması da kullanabilirsiniz.
Karışımı orta ateşte,
kaynama noktasına gelene kadar pişirip ocaktan alın.
Suda bekletilen 3 adet
jelatin yaprağının suyunu elinizle sıkın ve karışıma ekleyin. Karıştırarak
tamamen erimesini sağlayın.
Süzgeçten geçirip, 1 limon
kabuğu rendesi ekleyin.
Servis edeceğiniz bardaklara
boşaltıp, oda sıcaklığına gelmesinden sonra, donması için 4-5 saat buzdolabına
koyun.
- SOSUN HAZIRLANMASI :
300 gr kırmızı meyvenin (ben
çilek kullandım; böğürtlen, ahududu, vişne de olabilir) 5-6 adedini süslemekte
kullanmak amacıyla ayırın ve gerisini rondoya (ya da blender) koyun.
50 gr. (yarım su bardağından
az) toz şeker ekleyip, rondoda püre haline getirin.
Püreyi orta ateşte
karıştırarak biraz pişirin.
Suda bekletilen 1 yaprak
jelatinin suyunu sıkıp püreye ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Karışımı süzgeçten geçirip
soğumaya bırakın.
Buzdolabında soğuyp
sertleşmiş panna cotta bardaklarının üzerine, azar azar paylaştırın.
Üzerini meyve (ya da beyaz
çikolata rendesi) ile süsleyip servis edin.
Afiyet Olsun :)