PANNA COTTA Tarifi


Bir İtalyan Klasiği - Hem kolay, hem de çok lezzetli ....



MALZEMELER :


  • PANNA COTTA İÇİN:
  • 2 Su bardağı krema ( 400 ml )
  • 1/2 Su bardağı süt ( 80 ml )
  • 1/2 Su bardağı toz şeker ( 80 gr )
  • 3 Yaprak Jelatin (Her yaprak: 11 X 7 cm)
  • 1 Limon kabuğu rendesi
  • 1 Adet vanilya çubuğu ( ya da 1 pkt. toz vanilya / ya da vanilya aroması)
  • SOSU İÇİN :
  • 300 gr. çilek ( ya da ahududu / böğürtlen/ vişne )
  • 1/2 Su bardağından biraz az (50 gr) toz şeker
  • 1 Yaprak Jelatin (Her yaprak: 11 X 7 cm)


YAPILIŞI :




  • PANNA COTTA :

3 yaprak jelatini buzlu su dolu bir kaba koyup yumuşamasını sağlayın.
400 ml. kremayı pişirme kabına koyun; 80 gr. şeker ve 80 ml. süt ekleyip karıştırın.
Vanilya çubuğunun üzerini dikey olarak, tek çizgi halinde kesin ve bıçağın tersi ile, içini sıyırıp karışıma ekleyin. Toz vanilya ya da vanilya aroması da kullanabilirsiniz.
Karışımı orta ateşte, kaynama noktasına gelene kadar pişirip ocaktan alın.
Suda bekletilen 3 adet jelatin yaprağının suyunu elinizle sıkın ve karışıma ekleyin. Karıştırarak tamamen erimesini sağlayın.
Süzgeçten geçirip, 1 limon kabuğu rendesi ekleyin.
Servis edeceğiniz bardaklara boşaltıp, oda sıcaklığına gelmesinden sonra, donması için 4-5 saat buzdolabına koyun.
  • SOSUN HAZIRLANMASI :
300 gr kırmızı meyvenin (ben çilek kullandım; böğürtlen, ahududu, vişne de olabilir) 5-6 adedini süslemekte kullanmak amacıyla ayırın ve gerisini rondoya (ya da blender) koyun.
50 gr. (yarım su bardağından az) toz şeker ekleyip, rondoda püre haline getirin.
Püreyi orta ateşte karıştırarak biraz pişirin.
Suda bekletilen 1 yaprak jelatinin suyunu sıkıp püreye ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Karışımı süzgeçten geçirip soğumaya bırakın.
Buzdolabında soğuyp sertleşmiş panna cotta bardaklarının üzerine, azar azar paylaştırın.
Üzerini meyve (ya da beyaz çikolata rendesi) ile süsleyip servis edin.  

Afiyet Olsun :)