MALZEMELER
- 24 cm. kelepçeli kalıp
Hamuru için :
- 200 gr. burçak bisküvi
- 1 bardak soyulmuş çiğ badem
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 100 gr tereyağ
Dolgusu için :
- 4 yumurta
- 200 ml krema
- 500 gr.taze krem peynir
- 100 gr tuzsuz taze lor peyniri
- 1 su bardağı Toz Şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya aroması
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Üstü için :
- 300 gr frambuaz
- 50 gr şeker
- 5 gr jelatin tozu (5 çay kaşığı)
- 30 ml ılık su
- 60 gr. Beyaz çikolata
- 40 ml. krema
YAPILIŞI
- 200 gram burçak bisküvileri rondoya koyun ve toz haline getirin.
- Üzerine, 1 bardak soyulmuş taze badem, 1 çay kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı şekeri ekleyin,
- 100 gr eritilmiş tereyağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- ekleyin.
- Karışımı, 24 cm çapındaki, yağlanmış, kelepçeli kalıbın tabanına yayın,
- Kaşık ya da bardak dibi ile bastırarak sıkışmasını ve düz bir tabaka oluşmasını sağlayın.
- Kalıbın altını aluminyum folyo ile kaplayın.
- Önceden 170 dereceye ısıtılan fırında 10 dk. pişirin.
- 10 dk. oda sıcklığında ve 20 dk.buz dolabında bekletin.
- Bir karıştırma kabına, 500 gr.taze krem peynir (oda sıcaklığında) ve 100 gr. tuzsuz lor peyniri koyun.
- 200 ml. krema ekleyin ve el mikseri ile düşük devirde çırpın.
- 1 su bardağı Toz Şeker, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 tatlı kaşığı vanilya aroması ekleyerek çırpmaya devam edin.
- 1 limon kabuğu rendesi; 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin.
- 4 yumurtayı (oda sıcaklığında), birer birer ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Karışımı, buzdolabında bekletilen tabanın üzerine döküp düzeltin.
- Kalıbı birkaç kez tezgaha vurup, karışımdaki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın,.
- Önceden 150 dereceye ısıtılan fırında 50-55 dk. pişirin.
- Rengi altın sarısına dönüşünce, ısıyı kapatın ve kapağı açmadan 30 dakika daha fırında bekletin.
- 15 dk. kapağı aralanan fırında bekletmeye devam edin.
- Fırından çıkarıp oda sıcaklığında iyice soğumaya bırakın. Sonra en az 4 saat buzdolabına koyun.
- 300 gram frambuazı rondo'ya (ya da blender) koyun ve önce yavaş, sonra 1 dk. hızlı karıştırın.
- 50 gr. toz şeker ekleyin.
- Başka bir kapta, 5 çay kaşığı toz jelatini 30 ml. ılık suda iyice eritin; frambuaz püresine katın ve karıştırın.
- Cheesecake kalıbının ortasına yuvarlak bir kesme kalıbı yerleştirin.
- Meyve pürenizi, cheseecake kalıbı ile kesme kalıbı arasındaki boşluğa yayın ve düzeltin.
- 2 saat buzdolabında soğutun.
- Bir cezve içine 40 ml. krema ve 60 gr. beyaz çikolata koyup karıştırarak eritin (kaynama noktasına gelmesin).
- Eriyen karışımı, kek kalıbının ortasına yerleştirilen kesme kalıbı içine yayın ve donana kadar buzdolabında bekletin.
- Üzerini frambuaz, böğürtlen, yaprak çikolata gibi malzemelerle süsleyip buzdolabına kaldırın.
- En az bir gece buzdolabında bekletin ve kalıplardan ayırıp servis yapın.
AFİYET OLSUN.