CHEESECAKE - Frambuaz ve Beyaz Çikolata Soslu




MALZEMELER

  • 24 cm. kelepçeli kalıp

Hamuru için :
  • 200 gr. burçak bisküvi
  • 1 bardak soyulmuş çiğ badem
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 100 gr tereyağ

Dolgusu için :
  • 4 yumurta
  • 200 ml krema
  • 500 gr.taze krem peynir
  • 100 gr tuzsuz taze lor peyniri
  • 1 su bardağı  Toz Şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya aroması
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üstü için :
  • 300 gr frambuaz
  • 50 gr şeker
  • 5 gr jelatin tozu (5 çay kaşığı)
  • 30 ml ılık su
  • 60 gr. Beyaz çikolata
  • 40 ml. krema

YAPILIŞI




  • 200 gram burçak bisküvileri rondoya koyun ve toz haline getirin.
  • Üzerine, 1 bardak soyulmuş taze badem, 1 çay kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı şekeri ekleyin,
  • 100 gr eritilmiş tereyağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • ekleyin.
  • Karışımı, 24 cm çapındaki, yağlanmış, kelepçeli kalıbın tabanına yayın,
  • Kaşık ya da bardak dibi ile bastırarak sıkışmasını ve düz bir tabaka oluşmasını sağlayın.
  • Kalıbın altını aluminyum folyo ile kaplayın.
  • Önceden 170 dereceye ısıtılan fırında 10 dk. pişirin.
  • 10 dk. oda sıcklığında ve 20 dk.buz dolabında bekletin.
  • Bir karıştırma kabına, 500 gr.taze krem peynir (oda sıcaklığında) ve 100 gr. tuzsuz lor peyniri koyun.
  • 200 ml. krema ekleyin ve el mikseri ile düşük devirde çırpın.
  • 1 su bardağı Toz Şeker, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 tatlı kaşığı vanilya aroması ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • 1  limon kabuğu rendesi; 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin.
  • 4 yumurtayı (oda sıcaklığında), birer birer ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Karışımı, buzdolabında bekletilen tabanın üzerine döküp düzeltin.
  • Kalıbı birkaç kez tezgaha vurup, karışımdaki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın,.
  • Önceden 150 dereceye ısıtılan fırında  50-55 dk. pişirin.
  • Rengi altın sarısına dönüşünce, ısıyı kapatın ve kapağı açmadan 30 dakika daha fırında bekletin.
  • 15 dk. kapağı aralanan fırında bekletmeye devam edin.
  • Fırından çıkarıp oda sıcaklığında iyice soğumaya bırakın. Sonra en az 4 saat buzdolabına koyun.
  • 300 gram frambuazı rondo'ya  (ya da blender) koyun ve önce yavaş, sonra 1 dk. hızlı karıştırın.
  • 50 gr. toz şeker ekleyin.
  • Başka bir kapta, 5 çay kaşığı toz jelatini 30 ml. ılık suda iyice eritin; frambuaz püresine katın ve karıştırın.
  • Cheesecake kalıbının ortasına yuvarlak bir kesme kalıbı yerleştirin.
  • Meyve pürenizi, cheseecake kalıbı ile kesme kalıbı arasındaki boşluğa yayın ve düzeltin.
  • 2 saat buzdolabında soğutun.
  • Bir cezve içine 40 ml. krema ve 60 gr. beyaz çikolata koyup karıştırarak eritin (kaynama noktasına gelmesin).
  • Eriyen karışımı, kek kalıbının ortasına yerleştirilen kesme kalıbı içine yayın ve donana kadar buzdolabında bekletin.
  • Üzerini frambuaz, böğürtlen, yaprak çikolata gibi malzemelerle süsleyip buzdolabına kaldırın.
  • En az bir gece buzdolabında bekletin ve kalıplardan ayırıp servis yapın.

AFİYET OLSUN.