KREMALI MİNİ BÖREK Tarifi




MALZEMELER


  • 2 adet yufka
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 Çay bardağı krema
  • 2 adet taze soğan
  • 8 dilim (60 gr) salam
  • 8 dilim sucuk
  • 4 dilim burger peyniri
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı susam

YAPILIŞI 




  • Fırın kaplarını sıvı yağ ile yağlayın.
  • 2 yufkayı üst üste koyun ve yarısını yağlayın. Ortadan ikiye katlayıp yarım daire şekline getirin.
  • Yuvarlak bir kalıp ya da ince kenarlı bir su bardağı ile,yufkadan daire şeklinde parçalar kesin. Kenardan çıkan parçaları minik parçalar halinde doğrayın.
  • Yuvarlak yufkaları bir fırın kağıdı üzerine dizin ve kenarlarına 1 yumurtanın sarısını sürün.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini ortalarına koyup, parmağınızla bastırın.
  • Yuvarlak yufka parçalarını fırın kaplarına yerleştirin.
  • Taze soğan, salam, sucuk, burger peynirini minik minik doğrayın.
  • Karıştırma kabına, 2 adet yumurta kırıp çırpın; krema ve sıvı yağ ekleyin. Yufka kırıntılarını da ekleyip iyice karıştırın.
  • Doğranmış malzemeleri üzerine ekleyip, iyice karıştırın.
  • Harcınızı fırın kaplarına doldurun ve üzerlerini parmağınızla düzleştirin.
  • Üzerlerine susam serpin; fırın tepsisine dizip, önceden 180 dereceye ısıtılan fırında, 25-30 dk. pişirin.
  • Kaplardan çıkardığınız mini börekleri, bir tabağa dizin ve domates ve dere otu ile süsleyin ve servis yapın.


AFİYET OLSUN.