MALZEMELER
- 2 adet yufka
- 3 adet yumurta
- 1/2 Çay bardağı krema
- 2 adet taze soğan
- 8 dilim (60 gr) salam
- 8 dilim sucuk
- 4 dilim burger peyniri
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı susam
YAPILIŞI
- Fırın kaplarını sıvı yağ ile yağlayın.
- 2 yufkayı üst üste koyun ve yarısını yağlayın. Ortadan ikiye katlayıp yarım daire şekline getirin.
- Yuvarlak bir kalıp ya da ince kenarlı bir su bardağı ile,yufkadan daire şeklinde parçalar kesin. Kenardan çıkan parçaları minik parçalar halinde doğrayın.
- Yuvarlak yufkaları bir fırın kağıdı üzerine dizin ve kenarlarına 1 yumurtanın sarısını sürün.
- Rendelenmiş kaşar peynirini ortalarına koyup, parmağınızla bastırın.
- Yuvarlak yufka parçalarını fırın kaplarına yerleştirin.
- Taze soğan, salam, sucuk, burger peynirini minik minik doğrayın.
- Karıştırma kabına, 2 adet yumurta kırıp çırpın; krema ve sıvı yağ ekleyin. Yufka kırıntılarını da ekleyip iyice karıştırın.
- Doğranmış malzemeleri üzerine ekleyip, iyice karıştırın.
- Harcınızı fırın kaplarına doldurun ve üzerlerini parmağınızla düzleştirin.
- Üzerlerine susam serpin; fırın tepsisine dizip, önceden 180 dereceye ısıtılan fırında, 25-30 dk. pişirin.
- Kaplardan çıkardığınız mini börekleri, bir tabağa dizin ve domates ve dere otu ile süsleyin ve servis yapın.
AFİYET OLSUN.