KREM KARAMEL TARİFİ





MALZEMELER


  • 1,5 Su bardağı toz şeker
  • 1/2 Bardak su
  • 2,5 Su bardağı süt (500 mililitre)
  • 6 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü.

YAPILIŞI




  •  Kalın tabanlı bir pişirme kabına 1 bardak şekeri koyun ve yarım bardak su ilave edin.
  •  Kısık ateşte, şekerler eriyip karamel rengine dönüşünceye kadar, karıştırarak pişirin.
  •  Karamelize olan şekeri, azar azar, fırın kaplarının tabanına dökün ve yayılmaları için kapları döndürün.
  •  Bir pişirme kabına 2,5 su bardağı (500 ml) soğuk süt koyup, 1 tatlı kaşığı vanilya özütü ilave  edin.
  •  Sütü, kaynama noktasına gelmeden (parmak dayanacak ısıya geldiğinde) ocaktan alın.
  •  Karıştırma kabına, 3 yumurtanın sadece sarısı ve diğer 3 yumurtanın tamamını koyup çırpın.
  •  Yarım bardak toz şekeri yumurtalara ekleyip çırpma işlemine devam edin.
  • Isıttığınız sütü azar azar karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  •  Karışımı, tabanlarına karamelize şekeri koyduğumuz fırın kaplarına bölüştürün ve kapları,
  • yarısına gelecek kadar sıcak su doldurduğunuz bir tepsiye (ya da fırına dayanıklı başka bir kaba) oturtup, 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  •  Pişen karamellerin kaplarından ayrılması için bir bıçak yardımı ile kenarlarını kesin ve sıcak su dolu bir kaba, yarıya kadar batırıp 5 saniye bekletin.Üzerine bir tabak kapatıp kabı ters çevirin ve karamellerin tabağa düşmesini sağlayın.
  •  Krem karamellerin üzerini yaprak çikolata ya da çilek ile süsleyip servis edin.

Afiyet olsun..