MALZEMELER
- 1,5 Su bardağı toz şeker
- 1/2 Bardak su
- 2,5 Su bardağı süt (500 mililitre)
- 6 yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü.
YAPILIŞI
- Kalın tabanlı bir pişirme kabına 1 bardak şekeri koyun ve yarım bardak su ilave edin.
- Kısık ateşte, şekerler eriyip karamel rengine dönüşünceye kadar, karıştırarak pişirin.
- Karamelize olan şekeri, azar azar, fırın kaplarının tabanına dökün ve yayılmaları için kapları döndürün.
- Bir pişirme kabına 2,5 su bardağı (500 ml) soğuk süt koyup, 1 tatlı kaşığı vanilya özütü ilave edin.
- Sütü, kaynama noktasına gelmeden (parmak dayanacak ısıya geldiğinde) ocaktan alın.
- Karıştırma kabına, 3 yumurtanın sadece sarısı ve diğer 3 yumurtanın tamamını koyup çırpın.
- Yarım bardak toz şekeri yumurtalara ekleyip çırpma işlemine devam edin.
- Isıttığınız sütü azar azar karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Karışımı, tabanlarına karamelize şekeri koyduğumuz fırın kaplarına bölüştürün ve kapları,
- yarısına gelecek kadar sıcak su doldurduğunuz bir tepsiye (ya da fırına dayanıklı başka bir kaba) oturtup, 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
- Pişen karamellerin kaplarından ayrılması için bir bıçak yardımı ile kenarlarını kesin ve sıcak su dolu bir kaba, yarıya kadar batırıp 5 saniye bekletin.Üzerine bir tabak kapatıp kabı ters çevirin ve karamellerin tabağa düşmesini sağlayın.
- Krem karamellerin üzerini yaprak çikolata ya da çilek ile süsleyip servis edin.