MALZEMELER
·
3 adet
yumurta (oda sıcaklığında)
·
½ su
bardağı (90 gr) toz şeker
·
½ su
bardağı (100 ml) sıvı yağ
·
1 su
bardağı (125 gr) galeta unu
·
1 paket
(10 gr) kabartma tozu
·
1 su
bardağı (70 gr) Hindistan cevizi
·
1 su
bardağı (70 gr) ceviz içi
Kreması İçin;
·
1 litre
süt
·
1 su
bardağı (105 gr) mısır nişastası
·
½ su
bardağı (90 gr) toz şeker
·
1 paket
(5 gr) toz vanilya
·
1 paket
(75 gr) toz kremşanti
Şerbeti İçin;
·
1,5 su
bardağı (270 gr) toz şeker
·
2 su
bardağı (400 ml) su
·
1 paket
(5 gr) vanilya
Üstü İçin;
·
Hindistan
cevizi
HAZIRLANMASI
·
Tatlının
şerbetini hazırlamak için, tencereye 1,5 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı
su koyup karıştırın. Orta ateşte kaynatın. Kaynayınca, 1 paket vanilya ekleyip
karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
·
Keki
hazırlamak için, oda sıcaklığında beklemiş 3 adet yumurtayı ve yarım su bardağı
toz şekeri karıştırma kabına koyup, mikser ile hızlı devirde çırpın.
·
Yarım
su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı galeta unu, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı
Hindistan cevizi ve 1 su bardağı dövülmüş ceviz ekleyip, malzemeler
bütünleşinceye kadar çırpmaya devam edin.
·
Hazırlanan
karışımı, içi yağlanmış Borcam’a aktarıp yayın.
·
Önceden
180 dereceye ısıtılan fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
·
Kremayı
hazırlamak için, tencereye 1 litre süt, 1 su bardağı mısır nişastası, yarım su
bardağı toz şeker ve 1 paket vanilya koyup, sürekli karıştırarak pişirin.
·
Karışım
koyulaşıp, kabarcıklar oluşunca ocaktan alın ve bir kaba aktarın. 1 paket toz
kremşanti ekleyip, mikser ile karıştırın ve soğumaya bırakın.
·
Pişirdiğiniz
kek sıcakken, kürdanla üzerinde minik delikler oluşturun ve soğuyan şerbeti
üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekip, tamamen soğuması için oda sıcaklığında
bir süre bekletin.
·
Soğuyan
kekin üzerine, hazırladığınız kremayı yayıp düzeltin ve en az 4-5 saat
buzdolabında soğutun.
·
Üzerini
tamamen kaplayacak miktarda Hindistan cevizi serpin ve tercihinize göre süsleyip
servis yapın.