KIBRIS TATLISI TARİFİ

 

MALZEMELER

·        3 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·        ½ su bardağı (90 gr) toz şeker

·        ½ su bardağı (100 ml) sıvı yağ

·        1 su bardağı (125 gr) galeta unu

·        1 paket (10 gr) kabartma tozu

·        1 su bardağı (70 gr) Hindistan cevizi

·        1 su bardağı (70 gr) ceviz içi

Kreması İçin;

·        1 litre süt

·        1 su bardağı (105 gr) mısır nişastası

·        ½ su bardağı (90 gr) toz şeker

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        1 paket (75 gr) toz kremşanti

Şerbeti İçin;

·        1,5 su bardağı (270 gr) toz şeker

·        2 su bardağı (400 ml) su

·        1 paket (5 gr) vanilya

Üstü İçin;

·        Hindistan cevizi

 

HAZIRLANMASI

·        Tatlının şerbetini hazırlamak için, tencereye 1,5 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı su koyup karıştırın. Orta ateşte kaynatın. Kaynayınca, 1 paket vanilya ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

·        Keki hazırlamak için, oda sıcaklığında beklemiş 3 adet yumurtayı ve yarım su bardağı toz şekeri karıştırma kabına koyup, mikser ile hızlı devirde çırpın.

·        Yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı galeta unu, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı Hindistan cevizi ve 1 su bardağı dövülmüş ceviz ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar çırpmaya devam edin.

·        Hazırlanan karışımı, içi yağlanmış Borcam’a aktarıp yayın.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30-35 dakika kadar pişirin.

·        Kremayı hazırlamak için, tencereye 1 litre süt, 1 su bardağı mısır nişastası, yarım su bardağı toz şeker ve 1 paket vanilya koyup, sürekli karıştırarak pişirin.

·        Karışım koyulaşıp, kabarcıklar oluşunca ocaktan alın ve bir kaba aktarın. 1 paket toz kremşanti ekleyip, mikser ile karıştırın ve soğumaya bırakın.

·        Pişirdiğiniz kek sıcakken, kürdanla üzerinde minik delikler oluşturun ve soğuyan şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekip, tamamen soğuması için oda sıcaklığında bir süre bekletin.

·        Soğuyan kekin üzerine, hazırladığınız kremayı yayıp düzeltin ve en az 4-5 saat buzdolabında soğutun.

·         Üzerini tamamen kaplayacak miktarda Hindistan cevizi serpin ve tercihinize göre süsleyip servis yapın.

            Afiyet olsun.