MALZEMELER
Hamuru
için:
·
1 adet yumurta
·
1,5 çay bardağı (150 gr) eritilmiş tereyağı
·
1,5 çay bardağı (150 gr) yoğurt
·
1,5 su bardağı (225 gr) irmik
·
1,5 su bardağı (180 gr) un
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) kabartma tozu
·
1 limon kabuğu rendesi
·
Bulamak için: 3-4 yemek kaşığı irmik
Şerbeti için:
·
2 su bardağı (360 gr) toz şeker
·
2 su bardağı (400 ml) sıcak su
·
1 adet limonun suyu
Üstü için: Fındık / Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Şerbetin
hazırlanması:
·
2 su bardağı (360 gr) toz şekeri tencereye
koyun. Üzerine 2 su bardağı (400 ml) sıcak su ve taze sıkılmış/süzülmüş 1 adet
limonun suyunu ilave edip karıştırın.
Hamurun hazırlanması:
·
Karıştırma kabına 1 adet yumurta, 1,5 çay
bardağı (150 gr) eritilmiş tereyağı, 1,5 çay bardağı (150 gr) yoğurt, 1,5 su
bardağı (225 gr) irmik, 1,5 su bardağı (180 gr) un, 1 paket (5 gr) toz vanilya,
1 tatlı kaşığı (5 gr) kabartma tozu ve 1 limon kabuğu rendesi koyup spatula ile
karıştırın. Malzemeler bütünleşip düzgün bir hamur oluşuncaya kadar elinizle
yoğurun.
·
1 kaba 3-4 yemek kaşığı irmik koyun.
·
Fırın tepsisini tereyağı ya da margarin ile
yağlayın.
·
Hazırladığınız hamurdan iri ceviz büyüklüğünde
parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın.
·
Hamur toplarını irmiğe bulayıp tepsiye dizin.
Üstlerine hafifçe bastırıp biraz yayvan hale gelmesini sağlayın.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında üstleri
kızarıncaya kadar 45-50 dakika pişirin.
Tatlının
tamamlanması:
·
Fırından çıkarılan hamurların ilk sıcaklığının
geçmesi için 3-5 dakika bekleyin ve hazırladığınız şerbeti üstlerine gezdirerek
dökün. Her bir tatlının şerbetle yeterince ıslanmış olmasına dikkat edin.
·
Şerbetini çekmesi için birkaç saat bekleyin.
Tercihinize bağlı olarak üstlerini Hindistan cevizi /fındık ile
süsleyebilirsiniz.