MALZEMELER
HAMUR MALZEMELERİ :
- 125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 yumurtanın akı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
İÇ MALZEMELERİ :
- 150 gr beyaz peynir
- 1 orta boy haşlanmış patates
- 8 dal ince doğranmış maydonoz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
ÜSTÜ İÇİN MALZEMELER :
- 1 yumurtanın sarısı
- Çörek otu ve susam
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına, 125 gr tereyağ, 1 yumurtanın akı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı sirke koyun ve karıştırın.
- Tel süzgeçten geçirilen 3 su bardağı unu, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyin.
- Hamuru, homojen ve ele yapışmayan bir hale gelene kadar iyice yoğurun. İç malzemeler hazırlanana kadar dinlenmeye bırakın.
- Bir adet haşlanmış patatesi rendeleyin.
- 150 gr ezilmiş peyaz peyniri, 8 dal ince doğranmış maydonozu, 1 çay kaşığı kırmızı pul biberi, biraz karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Dinlenen hamuru un serpilen tezgah üzerinde merdane ile açın.
- 1 su bardağı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesin.
- Hazırlanan iç malzemesini, hamurların ortalarına koyup "D" harfi şeklinde kapatarak kenarlarını yapıştırın. Bir çatalın ucu ile kenarlarına hafifçe bastırıp, hem yapışmasını hem de dekoratif bir görsellik almasını sağlayın.
- Yağlı kağıt serilen bir fırın tepsisine yerleştirin ve üstlerine yumurta sarısı sürün.
- Çörek otu ve susam serpilen hamurları, önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30 - 35 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.