Peynirli ve Patatesli Poğaça Tarifi - Ev Yapımı Poğaça


MALZEMELER 



HAMUR MALZEMELERİ :

  • 125 gr tereyağ  (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurtanın  akı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu


İÇ MALZEMELERİ :

  • 150 gr beyaz peynir
  • 1 orta boy haşlanmış patates
  • 8 dal ince doğranmış maydonoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz ve karabiber


ÜSTÜ İÇİN MALZEMELER :

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu ve susam 

YAPILIŞI 



  • Karıştırma kabına, 125 gr tereyağ, 1 yumurtanın akı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı sirke koyun ve karıştırın.
  • Tel süzgeçten geçirilen 3 su bardağı unu, 1 çay kaşığı tuzu ve  1 paket kabartma tozunu ekleyin.
  • Hamuru, homojen ve  ele yapışmayan bir hale gelene kadar iyice yoğurun. İç malzemeler hazırlanana kadar dinlenmeye bırakın.
  • Bir adet haşlanmış patatesi rendeleyin.
  • 150 gr ezilmiş peyaz peyniri, 8 dal ince doğranmış maydonozu, 1 çay kaşığı kırmızı pul biberi, biraz karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Dinlenen hamuru un serpilen tezgah üzerinde merdane ile açın.
  • 1 su bardağı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesin.
  • Hazırlanan iç malzemesini, hamurların ortalarına koyup "D" harfi şeklinde kapatarak kenarlarını yapıştırın. Bir çatalın ucu ile kenarlarına hafifçe bastırıp, hem yapışmasını hem de dekoratif  bir görsellik almasını sağlayın.
  • Yağlı kağıt serilen bir fırın tepsisine yerleştirin ve üstlerine yumurta sarısı sürün.
  • Çörek otu ve susam serpilen hamurları, önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30 - 35 dakika kadar pişirin.


Afiyet olsun.